Refinantseerimislaen

Refinantseerimislaen on laenu andmine varem võetud laenu täielikuks või osaliseks tagasimaksmiseks. Refinantseerimine lühendab krediteerimisperioodi või vähendab makstavat intressi.

Refinantseerimise tüübid

Refinantseerimist on kahte tüüpi: väline ja sisemine.

Kui laenuvõtja otsustab, et mõni teine ​​pank pakub laenu parematel tingimustel, saab ta oma võla sinna kanda. Uue laenu vahendid kantakse vana laenu tagasimaksmiseks. Sellist rekvireerimist nimetatakse väliseks ja see on klientide seas kõige populaarsem. Sisekorras toimub raha liikumine ühe panga piires.

See tähendab, et laenuvõtja saab summa, mis katab juba olemasoleva krediidi. Seda teenust ei paku iga pank, kuid mõnikord on see vajalik ja laenuorganisatsioon läheb selle poole. Näiteks kui klient muutub maksejõuetuks, on pangal tulusam laenutingimused uuesti läbi rääkida kui asi kohtu kaudu lahendada.

Selline ülevaatus võib oluliselt hõlbustada kliendi elu ja kõrvaldada maksete viivitused.

Refinantseerimise plussid

Igakuiste maksete vähendamine. See on oluline, kui kliendil on vähenenud sissetulek või suurenenud kulutused. Kuid pidage meeles, et tavamakse vähenemine toob tingimata kaasa pikema krediteerimisperioodi.
Erinevates pankades laenude ühendamine üheks. Mitme võla tasumine erinevatele finantsasutustele on ebamugav ning seetõttu on soovitatav need üheks laenuks liita.

Intressimäära alandamine. Ilmselge pluss, mis võimaldab säästa intressi maksmiselt. Paljud pangad pakuvad turule tulusamaid turunduspakkumisi. Sobib neile juhtudel, kui klient on võtnud laenu pikaajaliseks perioodiks.

Mida refinantseerimise otsustamisel arvestada

Võla suurus pangale. Taotlus on soodne suure laenu puhul, näiteks hüpoteek või autolaen. Ennetähtaegse tagasimaksmise võimalus. Mõne laenuvõtja jaoks võib see tingimus olla määrav. Kas esimese laenu tagatis läheb üle. Intress võib enne ülekandmist olla kõrgem, kuna laenul ei ole tagatist.

Mitmed tingimused, mille korral refinantseerimisprogramm on kasulik.

Määr on märgatavalt madalam. Uus leping on soodne vaid siis, kui vana ja uue intressimäära vahe on vähemalt 0,5%. See kehtib eriti suurte laenude, näiteks hüpoteeklaenude kohta. Isegi nii väike intressilangus tooks kaasa suure säästu.

Vaja on muuta laenuvõtjate koosseisu. Kui klient soovib arendajaga mingil põhjusel lepingust taganeda, siis võib laenu ümberkirjutamine olla ainuke lahendus.

Maja või korteri müümisel. Selleks eemaldatakse esimese panga koorem teise panga rahaga ning seejärel maksab klient kinnisvara ostust saadud tuluga laenu tagasi.

KKK

Refinantseerimislaen võimaldab vahetada kallid laenud tulusate vastu ja seeläbi kulusid oluliselt vähendada.

Refinantseerimine on kasulik siis, kui saate intressimäära alandada vähemalt 2%.

Tegelikult on see väga lihtne: refinantseerimine on tavaline sihtlaen, mille eesmärk on teise laenu tagasimaksmine. See toimub vastavalt, samuti sihtlaenu saamine.